Over Hissink&Co

Klasse en exclusiviteit in poncho’s en accessoires

Door het gebruik van luxe materialen van hoge kwaliteit benadrukken onze producten je vrouwelijkheid. Je voelt je er elegant mee en straalt dit uit.

Hissink&co. is opgericht door Mariska van Rouendal-Hissink. Mariska is vaak onderweg op de fiets of met de auto.

Een jas aan is dan prima, maar je hebt van die momenten dat je geen jas nodig hebt of het niet comfortabel vind, zoals in de auto. Toch wil je dan iets aan, om net die behaaglijkheid te creëren.

Op dat moment besefte ze, dat een poncho de oplossing was.

De poncho die ze zocht, was helaas niet te vinden. Misschien maar goed ook, want dat heeft haar aangezet tot de stap die leidde tot het bedrijf Hissink&co.

Mariska wilde een poncho met een stijlvolle uitstraling, gemaakt van een mooie wollen stof die je zo over het hoofd doet, met een zachte kraag die je bij echt koud weer ook nog verder dicht kan knopen of omhoog kan zetten.

De vraag was, wie de poncho’s zou kunnen maken.

Na informatie ingewonnen te hebben kwam ze uit bij stichting Mode met een Missie. In dit atelier konden ze de poncho maken zoals zij het graag wilde, met veel liefde en passie.

Mariska ontwerpt elke unieke poncho en ze worden door de mensen in de ateliers vervaardigd.

Dit proces gaat continue door, wat betekent dat van elke poncho maar één wordt gemaakt en er steeds nieuwe uitvoeringen vervaardigd worden.

Inmiddels werkt ze samen met meerdere ateliers en heeft ze haar  assortiment uitgebreid met omslagdoeken, clutches en sieraden.

Ze heeft bewust voor deze naaiateliers gekozen, omdat ze het belangrijk vind dat iedereen een (tweede) kans krijgt. Het kan ons allemaal gebeuren, en als het jou overkomt, op welke manier dan ook, ben je ook blij dat je die tweede kans krijgt.

Een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen !

Mariska van Rouendal-Hissink

Na in 1997 de Hoge Hotelschool Maastricht afgerond te hebben, heeft Mariska o.a. gevlogen als stewardess bij de KLM en enkele jaren in het buitenland gewerkt. Sinds 2011 werkt ze tevens één dag in de week in het Ronald Mc Donaldhuis bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.